Liten entusiasme for sammenslåing

Uniforum03-97

Verken leder for Internasjonal avdeling, Studieavdelingen eller Forskningsadministrativ avdeling applauderer forslaget om å slå sammen de tre avdelingene.

AV BENTE IVERSEN Den nærmeste tiden vil hver av de tre avdelingene holde møter med sine ansatte for å diskutere nærmere hva forslaget innebærer for dem og hvordan en eventuell sammenslåing kan organiseres.

En brukerundersøkelse har tidligere vist at disse tre avdelingene hadde noen uklare linjer om hvem som har ansvaret for hvilke oppgaver. Dette håper man blant annet å få mer klarhet i ved en sammenslåing.

­ Jeg synes innstillingen er litt uforløst. Den går ikke grundig nok inn på de arbeidsoppgavene som avdelingene jobber med, og den sier lite om hvordan det burde være, sier avdelingsdirektør Sigrid Holtermann ved Internasjonal avdeling.

Hun mener en sammenslåing kan være bra for å få bort noen uklare linjer mellom avdelingene. Men hun er samtidig redd for at det kan bli problematisk å opprettholde den kompetansen Internasjonal avdeling har opparbeidet seg gjennom sine tre år i en så stor avdeling.

Studiedirektør Toril Johansson tror en sammenslåing har både fordeler og ulemper. Hun mener det kommer an på hvilke argumenter man velger å vektlegge.

­ Vi vil nå diskutere vår situasjon i avdelingen. Det vil være helt feil om jeg som leder gikk ut og la fram mine synspunkter før avdelingen har fått sagt sitt, sier Johansson.

Leder for Forskningsadministrativ avdeling, Kari Christensen tror ikke det vil være noen effektiviseringsgevinst å hente for hennes avdeling ved en sammenslåing.

­ For vår del kan jeg ikke se det. Men det kommer selvsagt an på hvordan man velger å organisere en eventuell sammenslåing, sier Christensen.


Uniforum03-97
Publisert 14. feb. 1997 15:43 - Sist endra 1. sep. 2014 13:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere