­ Inn i en ny tidsalder

Forsiden Uniforum 02/97
­ Planene for det nye multimediesenteret viser at universitetet beveger seg inn i en ny tidsalder når det gjelder kommunikasjon. Det sier førsteamanuensis Arild Boman, som er leder for Mediekultur/TV-Forum ved Universitetet i Oslo (UiO).

Han er blant dem som vil få en ny hverdag når det nye mediesenteret står klart. I dag tilhører han en av de tre TV-produksjonsenhetene på UiO, Mediekultur/TV-Forum. De to andre er ISP-TV og AV-senteret.

­ Universitetet er i en gunstig situasjon både når det gjelder erfaring og utstyr på disse enhetene. Mange har lang erfaring i å formidle forskning, alle enhetene har avansert utstyrr og har blant annet produsert programmer for NRK. Det som gjenstår, er at vi får en mer gjennomarbeidet mediesatsing, sier han.

UIO I FøRSTE REKKE

I tillegg til at produksjonsenhetene skal samles, blir det også foreslått å legge større vekt på forskning og undervisning i det nye senteret.

­ Både når det gjelder allsidighet og kvalitet, vil UiO komme i første rekke i forhold til andre universiteter. Tilknytning til forskning og undervisning er essensielt mener Boman. Mediekultur/TV-Forum er også base for Kunnskapskanalen, som i høst startet fag- og fjernundervisning på NRK 2. Boman tror at også Kunnskapskanalen vil nyte godt av at multimediesenteret opprettes:

­ Det er kunnskapshunger i samfunnet. Når innsatsen på bakeriet bedres, vil de sultne finne bedre tilbud i disken, sier han.

MOT EN NY TID: ­ Universitetets senter for multimedieforskning vil komme i første rekke både når det gjelder kvalitet og allsidighet, mener førsteamanuensis Arild Boman ved Mediekultur/TV-Forum. (Foto: Ståle Skogstad)


Forsiden Uniforum 02/97

Publisert 3. feb. 1997 08:44 - Sist endra 1. sep. 2014 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere