Halvparten ville heller studert medisin

Forsiden Uniforum 02/97

Odontologi:

Bare halvparten av de nye tannlegestudentene i høst hadde odontologi som første studieprioritet. Likevel blir åtti prosent av dem ferdige tannleger.

AV MARIANNE TøNNESSEN

­ Mange av våre søkere vil aller helst begynne på medisin, forteller studieleder Sverre Gundersen ved Det odontologiske fakultet. Men siden opptaksgrensen på tannlegestudiet er noe lavere enn på medisin, er det mange studenter som sier ja til plassen på odontologi når de ikke kommer inn på medisinstudiet. Og de fleste av dem fullfører tannlegestudiet.

De siste tre årene har fullføringsgraden på odontologi ved UiO ligget på rundt 80 prosent. Tidligere var det svært mange tannlegestudenter som sluttet i løpet av utdanningen, og dette har fakultetet forsøkt å gjøre noe med:

­ Vi har lagt vekt på studieforberedende tiltak, ikke minst i startfasen av studiet, sier Gundersen. ­ I tillegg har vi innført en ny studieplan som vil gi tannlegestudentene en enda bedre utdanning.

For noen år siden kunne man bytte over fra tannlegestudiet til medisin i løpet av utdanningen. Etter oppstart av et felles studium mellom Det medisinske og Det odontologiske fakultet i Oslo høsten 1996 vil studenter som søker overgang fra odontologi, ikke bli prioritert på medisin.

VILLE HELST BLI LEGER? Mange odontologistudenter hadde medisin som første valg. Bare halvparten ville helst bli tannlege. (Arkivfoto: Xenia Isaksen)


Forsiden Uniforum 02/97

Publisert 3. feb. 1997 08:44 - Sist endra 1. sep. 2014 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere