Fra Blindern til Regjeringskvartalet

Forsiden Uniforum 02/97
Hilde Singsaas er politisk rådgiver i Barne- og familiedepartementet. På fritiden tar hun hovedfag ved Universitetet i Oslo.

AV MARIANNE TøNNESSEN

Hilde Singsaas var en av dem som faktisk fikk telefon fra Regjeringskvartalet etter at Gro-regjeringen gikk av i høst.

­ Sylvia Brustad ringte mens jeg satt og skrev på hovedoppgaven min i statsvitenskap. Jeg ble veldig overrasket, men jeg brukte ikke lang tid på å si ja, sier 24-åringen, som egentlig hadde tenkt å bli journalist, ikke politiker.

Hun kjente ikke Sylvia Brustad personlig da hun ble spurt om å bli hennes politiske rådgiver.

­ Men jeg hadde intervjuet henne noen ganger.

Hilde Singsaas har jobbet som journalist både i Universitas og A-pressen i løpet av de seks-syv årene hun har vært Blindern-student.

FRELST På STATSVITENSKAP

­ Egentlig begynte jeg på Blindern for å skaffe meg poeng nok til å komme inn på medisin. Men i stedet ble jeg frelst på statsvitenskap, forteller Singsaas. Hun var så godt som ferdig med hovedoppgaven da hun begynte å arbeide i Barne- og familiedepartementet.

­ Hovedoppgaven ligger dér, sier hun og peker på en bunke papirer i hylla på kontoret sitt. ­ Jeg har bare finpussingen igjen, så det ville vært dumt ikke å gjøre seg ferdig nå.

MINDRE DøDTID

Oppgaven handler om EUs innvandringspolitikk, og Singsaas satser på å få den ferdig i løpet av februar. På fritiden.

En stilling som politisk rådgiver er ikke preget av altfor mye fritid, og Singsaas' dag er fylt opp av møter, skriving av foredrag og lesing av dokumenter.

­ Dagene går fortere her enn på Blindern, selv om de er lengre. Det skjer så mye mer her enn på lesesalen, sier hun. ­ Men jeg har likevel fritid nok til å treffe venner, gå på kino og slike ting som jeg gjorde før. Det er dødtiden det er blitt mindre av, den tiden du bare bruker til å ligge og slappe av på sofaen.

INGEN POLITIKERBROILER

Selv om hennes far, Øystein Singsaas, var statssekretær for Gro Harlem Brundtland gjennom mange år, benekter Hilde at hun selv har gått med en politiker i magen og at det var derfor hun valgte statsvitenskap.

­ Jeg tok ikke statsvitenskap av strategisk interesse, men fordi faget er gøy. Og hvis jeg hadde drømt om å bli politiker, ville jeg ha drevet med politikk og ikke journalistikk. Når dét er sagt, må jeg få understreke at jeg føler meg privilegert som har fått en så spennende jobb som denne, sier den politiske rådgiveren.

FIKK TELEFON: Hilde Singsaas ble oppringt av Sylvia Brustad mens hun satt med hovedoppgaven sin. (Foto: Kirsten Faustino)


Forsiden Uniforum 02/97

Publisert 3. feb. 1997 08:44 - Sist endra 1. sep. 2014 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere