Nytt norsk senter i gammelt slott

Uniforum 01/97

St. Petersburg:

I løpet av høsten vil et norsk universitetssenter stå klart i St. Petersburg, dersom alt går etter planen. Senteret, som vil få plass til seks-syv forskere, skal holde til i slottet Bobrinskij Dvorets fra 1790-årene.

Universitetet i Oslo har samarbeidet med Universitetet i St. Petersburg i lang tid, og siden 1990 har flere hundre russisk-studenter fra Oslo vært på språkkurs i denne byen som tidligere het Leningrad.

Jan Ivar Bjørnflaten er professor i slaviske språk og har arbeidet siden 1992 for å få opprettet et senter i St. Petersburg. Universitetene i Bergen, Tromsø og Oslo har gått sammen om dette senteret, hvor tilreisende forskere vil kunne tilbys de samme arbeidsforhold som ved et norsk universitet.

­ St. Petersburg har et av Russlands to ledende universiteter, en rekke andre vitenskapelige institusjoner og betydelige biblioteker. Byen er dessuten sentral for både Baltikum og nordområdene, sier Bjørnflaten, som mener at det er stor interesse for et slikt senter blant norske forskere.

MAJESTETISK: Det norske universitetssenteret skal leie lokaler i dette gamle slottet sentralt i St. Petersburg. (Foto: Jan Ivar Bjørnflaten)


Uniforum 01/97

Publisert 17. jan. 1997 10:54 - Sist endra 1. sep. 2014 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere