Sen klagebehandling på medisin skal bedres

Uniforum 01/97
Det kan være nedslående ikke å komme inn på medisinstudiet, selv om du klager på avslaget og får studieplass likevel. Da kan det nemlig ha gått så lang tid at det er for sent å henge seg på studiet.

AV MARIANNE TøNNESSEN

De første forelesningene på medisinstudiet begynner rundt 20. august. Den som vil klage på opptaket og går veien gjennom alle klageinstansene, ender til slutt ved Den sentrale klagenemd ved Universitetet i Oslo, som behandler disse klagene i oktober. Er man heldig og får medhold der, har de andre medisinstudentene allerede gått nærmere to måneder på studiet, og da kan det være for sent å henge seg på. Tidligere har man blitt tilbudt plass neste høst. Men med den nye studieplanen på medisin er kullet nå delt i to, den ene delen begynner i august, mens den andre starter i januar. De som får medhold i klagen kan nå begynne i januar i stedet for å vente helt til neste høst.

Førstelagmann Nils Erik Lie er leder i Den sentrale klagenemnd. Han opplyser at de fikk to klager på opptak til medisin i høst, men at ingen av disse fikk medhold. Lie har gått inn for en raskere behandling av klagene, med blant annet hyppigere møter i klagenemnda. Nemnda har også bedt universitetet om å reservere et par plasser på januarkullet til dem som eventuelt får medhold i sine klager.


Uniforum 01/97
Publisert 17. jan. 1997 10:54 - Sist endra 1. sep. 2014 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere