Veierød og Lenth blir valgt

ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95

Faksmilen fra Uniforum 5. oktober 1995 viser de kandidatene som Kollegierådet fremmet tidligere i høst. Det er nå sikkert at Tove Veierød og Borger A. Lenth blir valgt inn i Kollegiet fra 1. januar 1996.

Fredag behandler Oslo kommune formelt sine forslag til eksterne representanter til Kollegiet ved Universitetet i Oslo. Kommunen foreslår de samme kandidatene som Kollegierådet. Universitetet får dermed de kandidatene det vil ha.

AV HåKON FENSTAD

Kollegierådet fremmet tidligere i høst følgende kandidater som eksterne representanter til Det akademiske kollegium (i prioritert rekkefølge): Tove Veierød, informasjonssjef i Norsk Hydro, Borger A. Lenth, administrerende direktør i Christiania Bank og Kreditkasse, Erik Rudeng, museumsdirektør ved Norsk Folkemuseum og Eva R. Karal, administrerende direktør ved Teknologisk institutt.

STøTTER OPP OM DISSE

Oslo kommune har ikke fremmet andre kandidater og støtter opp om universitetets ønsker. Sist tirsdag hadde byrådet den reelle behandlingen av sitt forslag.

­ Finansbyråd Gro Balas innstiller på at Oslo kommune foreslår de samme kandidatene som Universitetet i Oslo, sier kommunaldirektør Nils Holm i Oslo kommune. ­ Byrådets endelige vedtak fattes på fredag.

I følge lov om universiteter og høgskoler må Utdanningsdepartementet velge blant de foreslåtte kandidatene. De har dermed ikke noen reelle valgmuligheter, men må utpeke de to kandidatene som Kollegierådet først foreslo.

FORSINKET

Prosessen med å velge de eksterne kandidatene til Kollegiet er blitt forsinket på grunn av treg behandling i Oslo kommune, men underdirektør Kari Østvedt i Utdanningsdepartementet håper at utvelgelsen kan skje før nyttår.

­ Vi ønsker at universitetene og høgskolene skal ha et fungerende styre fra 2. januar 1996. Vi har purret på Oslo kommune, men venter fortsatt, sier hun.


ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95
Publisert 24. jan. 1996 21:14 - Sist endra 1. sep. 2014 13:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere