Vikingskipene skal ikke til Bjørvika

ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95

Osebergskipet skal sannsynligvis forbli i sitt spesialbygde hus. (arkivfoto)

­ Universitetets ledelse kommer ikke til å la vikingskipene seile til Bjørvika sånn uten videre, sier assisterende universitetsdirektør Inger Stray Lien.

AV ANETTE B. WOLLEBæK

Aftenposten skrev i forrige uke om en hemmelig museumsplan fra Kulturdepartementet. Kulturminister Åse Klevland sa til avisen at hensikten er å samordne kulturlandskapet i Oslo.

En statlig museumsutredning skal legges frem i mars neste år, og flere alternativer er drøftet internt i departementet. Universitetet i Oslo var ikke informert om planene.

­ Vi ser ingen stor grad av realisme i planene om å flytte vikingskipmuseene, sier Stray Lien til Uniforum.

TULLINLøKKA

Statsrådene Åse Klevland og Gudmund Hernes skriver i et brev til Statsbygg at arkitektkonkurransen for det planlagte nybygget på Tullinløkka går sin gang. De presiserer at det ikke foreligger reelle planer som svekker grunnlaget for arkitektkonkurransen. Likevel kan man ikke se bort fra at en grundigere drøfting av de nasjonale museene i Oslo vil ha betydning for Tullinløkka.

En komité under ledelse av rådgiver Magne Velure, tidligere direktør ved De Sandvigske Samlinger, har overtatt det videre utredningsarbeidet om de nasjonale museene.

­ Universitetet har fått løfter om å bli holdt løpende orientert om utredningskomitéens arbeid fremover, sier Stray Lien.


ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95
Publisert 24. jan. 1996 21:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere