Diktene på trikken

Uniforum 14/95

Universitetsansatte står bak:

Jan Erik Vold og Tone Selboe sto sammen som Oslo-patrioter og trikke-elskere under åpningen av lyrikkkampanjen. (Foto: Ståle Skogstad)

Fire diktere setter sitt preg på trikker, busser og T-baner i disse dager. Tone Selboe og Jørgen Lorentzen fra Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap er initiativtakere til «Dikt underveis».

AV ANETTE B. WOLLEBÆK

De to stipendiatene har lånt ideen med dikt i hverdagen fra Londons «Poems on the Underground», som startet i 1986.

­ Vi ønsker at diktene skal overraske i en ny og uventet sammenheng, sa Tone Selboe under åpningen av «poesitrikken» sist mandag. Hun siterte en engelsk markedssjef som har uttalt at «poesien på mange måter har hatt det som pornografien - stuet vekk i den innerste kroken i en bokhandel». Londons bokhandlere har økt sitt salg av lyrikk med 40 prosent etter at diktene kom fram på undergrunnen.

REIS KOLLEKTIVT!

Sammen med Lorentzen tok Selboe kontakt med Norsk kulturråd for å få satt ideen sin ut i livet. Kulturrådet stilte opp, Oslo Sporveier stilte sine trikker, busser og baner til disposisjon, Den norske Forleggerforening, Den norske Forfatterforening og de norske Bokklubbene har også hjulpet til med å få lyrikkampanjen på veien.

«Dikt underveis» skal i løpet av et år presentere 24 diktere i puljer med fire av gangen. Diktene vil bli byttet ut omtrent hver annen måned. Oslo Sporveiers administrerende direktør har lansert et nytt slagord: Reis med kultur - ta trikken!


Uniforum 14/95
Publisert 24. jan. 1996 21:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere