Nyrestaurerte bygg for odontologi og teologi

Uniforum 13/95

Stolte dekaner foran hvert sitt nyrestaurerte bygg: (til venstre) Turid Karlsen Seim (teologi) og Ingeborg Jacobsen (odontologi). (Foto: Ståle Skogstad)

Statsråder, dekaner og universitetsledelsen var til stede under åpningen av de nyrestaurerte byggene i henholdsvis Geitmyrsveien og Blindernveien.

NYTT «GAMLEBYGG»

22. juni ble Det odontologiske fakultets «gamlebygg» i Geitmyrsveien 69 offisielt åpnet etter en totalrenovering fra kjeller til loft. Den nyklassisistiske teglstensfasaden som tannlegene er så glad i, er bevart slik den har sett ut fra bygningen ble oppført i 1926.

I 1960-årene fikk «gamlebygget» et påbygg, Geitmyrsveien 71 og ny hovedinngang mot Geitmyrsveien. Den gamle hovedinngangen ble for perifer.

I sommer ble rehabiliteringen av gamlebygget fullført. Oppussingen er gjort pietetsfullt. Statsbygg har lagt vekt på å bevare bygningens sjel samtidig som den nå er blitt langt mer funksjonell.

FRA JERNBANEKUNNSKAP TIL TEOLOGI

21. august ble Domus Theologica offisielt åpnet. De nyrestaurerte lokalene der Jernbaneskolen tidligere holdt til, huser nå Det teologiske fakultet. For første gang etter at Det teologiske fakultet ble flyttet til Blindern i 1963 har de fått sitt eget hus. I mellomtiden har de levd en omflakkende tilværelse med ZEB-byggningen som siste tilholdsted.

Nytt hus trengs når rekordmange studenter inntar fakultetet. Det har også fått et nytt studium, hovedfagsstudiet i diakoni, det første i sitt slag i Europa. Med de nyoppussede lokalene ligger forholdene nå til rette for å skape et godt og samlende miljø ved Det teologiske fakultet.


Uniforum 13/95

Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere