NORAD-støtte til Palestina-samarbeid

Uniforum 13/95

Universitetet i Oslo håper å kunne utvikle et tettere samarbeid med palestinske universiteter i tiden framover. (Foto: Gro Lien Garbo)

Universitetet i Oslo har fått støtte av NORAD til fire samarbeidsprosjekter med palestinske universiteter.

AV GRO LIEN GARBO

I utgangspunktet hadde universitetet ved Internasjonal avdeling søkt om 43 millioner kroner over en fireårsperiode til en langt større «pakke», som både innebar et samarbeid på institusjonsnivå og et nasjonalt samarbeid. NORAD har imidlertid valgt å støtte fire samarbeidsprosjekter på institusjonsnivå ­ i første omgang til ut 1996. I overkant av tre millioner kroner vil i denne perioden bli bevilget til disse prosjektene, som dreier seg om ernæring, helse, demokrati og menneskerettigheter og spesialpedagogikk.

NORAD understreker i svaret til universitetet at de ønsker at NUFU (Nasjonalt utvalg for utviklingsrelatert forskning) skal ha ansvaret for det nasjonale universitetssamarbeidet med palestinerne. NORAD ser ikke dette som en naturlig oppgave for universitetet.

Direktør for Internasjonal avdeling, Sigrid Holtermann, mener imidlertid at Universitetet i Oslo vil kunne spille en viktig rolle i forhold til Palestina i tiden framover.

­ Hvis vi utelukkende hadde fått støtte til de fire prosjektene uten at NORAD viste interesse for resten av ideene våre, ville det vært skuffende. Men i samtaler med NORAD har vi fått forståelsen av at de ser flere av de andre elementene i søknaden vår som interessante. Jeg regner derfor med at det vil være muligheter for å få støtte til en del av dette fra NUFU, sier Holtermann.


Uniforum 13/95

Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere