Penger er hevet

Uniforum 13/95

Innbruddet i Studieavdelingen:

TV2s Vår Staude (til høyre) var en av mange journalister som var rakst på pletten etter at innbruddet i Studieavdelingen var blitt kjent. Her sammen med studiedirektør Toril Johansson. (Foto: Gro Lien Garbo)

Tyveriet av utstyr til å lage studiekort og av utbetalingspapirer fra Studieavdelingen på Blindern natt til lørdag 26. august, har fått konsekvenser. Med falsk legitimasjon har det blitt hevet en del penger.

AV GRO LIEN GARBO

Studiedirektør Toril Johansson vil ikke gå inn på hvor store summer det dreier seg om, men tyvene kom seg unna med utbetalingsblanketter fra Lånekassen for mellom fem og sju millioner kroner. De stjal også en lamineringsmaskin og blanketter til å lage studiekort og noen ferdige studiekort. Det ble imidlertid slått full alarm i forhold til banker og postkontorer den påfølgende mandag formiddag.

Utbetalinger av lån og stipend til de studentene som fikk sine utbetalingspapirer stjålet, startet 5. september. Dermed forårsaket tyveriet bare en ukes forsinkelse for deres del.

Johansson understreker overfor Uniforum at det nå jobbes med en generell sikring av Administrasjonsbygningen og Studentkontoret.

Tyveriet på Blindern fikk en bred mediedekning, og Johannson måtte til pers både i fjernsynskanalene og avisene.

­ Jeg ble i grunnen ikke overrasket over at tyveriet vakte såpass stor interesse, men det er klart at vi kunne ønsket å få oppmerksomhet omkring en mer hyggelig sak, sier hun.


Uniforum 13/95

Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere