Samlende markering

Uniforum 13/95

Universitetets årsfest:

Byrådsleder Rune Gerhardsen ønskes velkommen av dekanus Tore Hansen, rektor Lucy Smith, og universitetsdirektør Tor Saglie. (Foto: Gro Lien Garbo)

Ansatte, prisvinnere, pensjonister, jubilanter og andre inviterte gjester hadde funnet veien til Universitetets aula og Universitetets årsfest 1. september ­ og se, der kom også byrådsleder Rune Gerhardsen ­ midt i disse valgkamptider.

AV GRO LIEN GARBO

­ Jeg ønsker å vise at vi Oslo-politikere gjerne vil ha en tettere kontakt med universitetet, sa Gerhardsen til Uniforum etter at han hadde fått med seg seremonien: Den akademiske prosesjon, Rektor Lucy Smiths tale, professor Ragni Pienes forelesning om matematikkens mangfoldigheter, utdelinger av H. M. Kongens gullmedaljer og prisbelønninger ­ samt musikalske innslag.

Rektor tok i sin tale i år til orde for den forskningsbaserte undervisning.

­ Etter min mening skal vi ved Universitetet i Oslo ha som den store hovedregel at vi ikke ønsker oss rene undervisningsstillinger, sa hun og understreket at universitetet ønsker - og krever - at de ansatte som mangler formell pedagogisk kompetanse melder seg på kurs i universitetspedagogikk.

UB - HVIS KOMMUNEN VIL

Hun benyttet også anledningen til å si at hun håpet at Oslo kommune ville treffe de rette beslutningene slik at byggestart for Universitetsbibliotket ­ «vårt Soria Moria-slott» ­ vil komme i gang som planlagt og bygget stå ferdig i 1998.

Gerhardsen ville ikke via Uniforum gi noen nærmere løfter i sakens anledning, men understreket at «hvis alle vil noe og alle parter er villige til å kompromisse, så pleier man å få til det man vil».

Gerhardsen syntes ellers at samarbeidet mellom universitetet og kommunen er blitt bedre og tettere de siste årene.

­ Men her i Oslo er staten nærværende, så universitetet har kanskje generelt hatt lettere for å orientere seg mot sin eier staten enn mot sin vert kommunen, sa han.


Uniforum 13/95

Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere