Av internasjonalt format

Uniforum 12/95
I sin begrunnelse for å tildele professor Dagfinn Føllesdal Universitetet i Oslos forskningspris for 1995 sier juryen: «Siden Dagfinn Føllesdal ble professor i filosofi ved Universitetet i Oslo i 1967, har han spilt en hovedrolle i norsk filosofi. Hans internasjonale kontaktnett har betydd meget for den rike utviklingen som norsk filosofi nå er inne i. Som veileder og inspirator har han systematisk arbeidet for å få unge norske filosofer ut i gode utenlandske fagmiljøer. Gjennom en årrekke har han preget den internasjonale debatt på sine egne fagområder gjennom sine problemstillinger og resultater. (...) For et universitet som vil hevde seg internasjonalt, er det av vesentlig betydning å ha forskere som Dagfinn Føllesdal blant sine ansatte.»

Det var seks nominerte til forskningsprisen 1995. Det utdeles én pris hvert år, og den alternerer mellom to klasser. I år deles prisen ut innen klassen for humaniora, teologi, samfunnsvitenskap og rettsvitenskap, neste år innen klassen for matematisk-naturvitenskapelige og medisinske fag.

I årets jury sitter førstearkivar Sigrid Christie, professorene Agnar Sandmo fra Norges Handelshøyskole, Knut Helle fra Universitetet i Bergen og professorene em. Asbjørn Aarnes og Knut Erik Tranøy (formann) fra Universitetet i Oslo. Juryen mener at de hadde seks sterke kandidater til prisen.


Uniforum 12/95
Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere