Oslo-studenter stortrives


Isbjørn er en reell fare på Svalbard. Derfor måtte Birgitte Brattebø og Kjetil Isaksen lære seg skyting da de startet høstsemestret ved Universitetsstudiene på Svalbard. (Foto: Svein Arthur Kallevik)

Skytetrening med rifle og overlevningskurs sto på timeplanen, da Birgitte Brattebø (25) fra Ski og Kjetil Isaksen (20) fra Oslo startet høstsemestret ved UNIS. De to studentene fra Universitetet i Oslo gleder seg til å studere svalbardsgeologi.

­ Jeg har hatt lyst til å dra til Svalbard lenge, sier Brattebø, som tidligere har studert matematikk, fysikk og kjemi. Isaksen har studert to år på Geografisk institutt og fikk lyst til å dra til Svalbard etter å ha hørt hovedfagsstudenter fortelle i korridorene om sitt opphold i Arktis.

Studielivet på Svalbard er helt annerledes enn på fastlandet. Longyearbyen ligger omgitt av høye fløyelsfjell, nesten som sjokoladepuddinger med vaniljesaus på. Overalt står snøscootere henslengt utenfor husene, slik småunger slenger fra seg syklene sine. Longyearbyen med sine 1100 innbyggere er et lite, tett industrisamfunn. UNISs 70 studenter er derfor godt synlige.

­ Alle studentene bor i den gamle brakkebyen Nybyen litt utenfor sentrum, derfor er sykkel et bra fremkomstmiddel, sier Isaksen, som sikkert kommer til å bruke snøscooter for lengre turer om vinteren.

Brattebø regner med at studentene kommer til å bli veldig sammensveiset.

­ Det er klart at vi kommer til å bli godt kjent når vi bor samme sted, studerer sammen og drar på feltkurs og tokt sammen, sier hun.

­ Studieopplegget virker svært bra. Vi får forelesere som er eksperter på sine områder i landet, dessuten får vi god plass og moderne utstyr, sier Brattebø,.


Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere