Fargerikt fellesskap


­ Det er vanskelig å lære norsk, mener studentene (fra venstre) Lamija Mavric, Darko Primorac og Joanna Pietras. Alle tre var elever ved Sommerskolen. (Foto: Ståle Skogstad)

Legen Darko Primorac, journalisten Lamija Mavric og musikeren Joanna Pietras deltok sammen med nærmere 600 andre studenter på Den internasjonale sommerskolen. Aldri før har det vært så mange studenter ved den tradisjonsrike sommerskolen.

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

De fleste studentene kommer fra USA, men mange kom også fra Tyskland og Russland for å lære mer om norsk kultur, språk, litteratur eller kanskje fredsforskning.

Primorac og Mavric kommer fra Bosnia, mens Pietras er fra Polen. Alle fulgte et norskkurs i seks uker.

­ Det er mye å gjøre og ikke så lett å lære norsk. Men jeg føler vi snakker mye bedre nå. Det eneste jeg har å utsette på sommerskolen er at klassene er for store. 21 studenter i hver klasse er for mye, sier Pietras.

De tre studentene er enige om at det er viktig å lære seg skikkelig norsk, ikke minst når de skal ut på arbeidsmarkedet i Norge, hvor alle tre er bosatt.

­ Den norske grammatikken og uttalen er vanskelig. Spesielt ø og u, sier Primorac og rister litt oppgitt på hodet over hvordan vi bruker preposisjoner på norsk.

­ Det er fint her på campus, og vi har blitt godt kjent med de andre studentene, sier Mavric, før alle tre forsvinner inn til eksamen.


Publisert 24. jan. 1996 21:11 - Sist endra 1. sep. 2014 13:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere