Oslo Science City stasjon provoserer språkdirektør Åse Wetås

En kvinne står  på et kontor med vindusutsikt

FÅR STRYK: Språkdirektør Åse Wetås gir forslaget om å gi Forskningsparken stasjon det nye navnet Oslo Science City stasjon stryk. 

Foto: Ola Sæther

- Det er faktisk helt ubegripelig for meg at de velger et sånt navn. Universiteter som Sorbonne, Humboldt og andre fremragende forsknings- og utdanningsinstitusjoner rekrutterer mange dyktige forskere og studenter med akkurat de navnene de har, sier direktør i Språkrådet, Åse Wetås, til Dagsavisen. Hun giikk først ut med kritikken mot navnet Oslo Science City i Uniforum

• Les mer i Uniforum:  Språkrådet ber Oslo Science City skaffa seg eit norsk namn

Kritikken hennes går både mot Oslo Science City som navn på innovasjonsdistriktet, men også på at «Oslo Science City stasjon» er et foreslått stasjonsnavn på T-banestoppet Forskningsparken.

På kritikken om eventuelle navnebytter på T-banestasjoner i innovasjonsdistriktet, svarer UiO-rektor Svein Stølen at mulighetsstudien for Oslo Science City, som er bestilt av Oslo kommune, er utviklet av en gruppe byplanleggere og arkitekter, som er uavhengige av styret han er leder for. 

- Personlig kunne jeg ønske meg en T-banestasjon med navnet «Universitetet». Her er ingenting avgjort, annet enn at medlemsforeningene heter Oslo Science City.

Emneord: Språkpolitikk
Publisert 3. des. 2021 10:22 - Sist endra 3. des. 2021 10:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere