Høyre avkrefter at partiet vil fjerne gratisprinsippet

Portrett av en mann

GRATISPRINSIPPET STÅR FAST: Leder for Høyres programsekretariat Gaute Kandal Hoel avviser at Høyre vll fjerne gratisprinsippet i høyere utdanning. 

Foto: Høyre
Høyre avviser at partiet vil gå inn for å fjerne gratisprinsippet i høyere utdanning i forslaget til nytt partiprogram.  Det gjør leder for Høyres programsekretariat Gaute Kandal Hoel klart i en epost til Uniforum. 
– La meg først bare avkrefte at Høyre vil fjerne gratisprinsippet innen høyere utdanning. Det er rett og slett feil, og NSO sprer feilinformasjon når de hevder det. Høyre støtter gratisprinsippet, understreker Kandal Hoel. 
Tidligere denne uka reagerte Norsk studentorganisasjons leder Andreas Trohjell kraftig på at Høyres nye programforslag ikke lenger hadde med en formulering om gratisprinsippet for høyere utdanning. Høyre mener altså at dette er feilinformasjon. 

På spørsmål fra Uniforum om hvordan innføring av skolepenger for studenter utenfor EØS-området vil kunne gi konsekvenser for norske studenter i Storbritannia, så har Gaute Kandal Hoel ennå ikke noe klart svar å gi på det.  

– Hva gjelder skolepenger for studenter utenfor EØS-området er det vanskelig å si hvordan dette vil påvirke britiske studenter all den tid britene ennå ikke har en avtale med EU, og vi ikke vet nøyaktig hvordan forholdet UK-EU/EØS blir. Med det sagt, er det verdt å påpeke at norske studenter i dag betaler betydelig mer i skolepenger til britiske universiteter enn hva EU-borgere gjør, framholder han i eposten til Uniforum. 
Emneord: Studentsaker, Studentforhold, Universitetspolitikk
Publisert 9. sep. 2020 11:17 - Sist endra 9. sep. 2020 11:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere