NSO mener Høyre vil fjerne gratisprinsippet

En mann står midt i en gate

REAGERER: Leder for Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell reagerer sterkt på at Høyre har tatt vekk gratisprinsippet i høyere utdanning i forslaget til nytt partiprogram.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold/NSO

Norsk studentorganisasjon (NSO) reagerer sterk på at gratisprinsippet i høyere utdanning er fjernet fra Høyres forslag til nytt partiprogram.  I tillegg vil partiet innføre skolepenger for internasjonale studenter.

 – Gratis utdanning sikrer alle like muligheter til å ta utdanning. Når Høyre nå går inn for å avvikle gratisprinsippet i høyere utdanning, er det en gradvis innføring av skolepenger, som vil sende tilgangen til utdanningen flere tiår tilbake, sier Andreas Trohjell, leder av Norsk studentorganisasjon i en pressemelding. I dagens partiprogram står det «Gratisprinsippet skal videreføres» og i forslaget til nytt program, er dette fjernet.  I tillegg ønsker Høyres programkomité å «Innføre en studieavgift for studenter som kommer utenfra EØS-området og Sveits», står det i pressemeldingen fra NSO. 

– Vi reagerer sterkt på at Høyre åpenbart vil avvikle gratisprinsippet og begrense mulighetene til å ta høyere utdanning. Høyre må investere i utdanning!, sierTrohjell.

Så langt har ikke lederne for Høyres programkomité kommentert kritikken fra Norsk studentorganisasjon. 

 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 8. sep. 2020 11:30 - Sist endra 8. sep. 2020 11:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere