Teologisk fakultet vil legge ned minifag

Det teologiske fakultetet ber universitetstyret om å få legge ned UiOs minst etterspurte fag, som bare hadde en primærsøker.

På grunn av få søkere vil Det teologiske fakultet (TF)  trekke følgende studietilbudet "Bachelor i Kristendom, kultur og læring" via Samordna opptak for studieåret 2016/ 17. Det kommer fram i sakspapirene til møtet i Universitetsstyret neste uke. 

Studieprogrammet kan ta opp inntil ti studenter. Det er i år 45 søkere til programmet. Uniforum har tidligere skrevet om at det bare er én søker som har studiet som sin første prioritet. I fjor var det 55 søkere, hvorav tre hadde studiet som første prioritet. Selv om det ble gitt tilbud til alle kvalifiserte søkere var det kun tre søkere som fikk tilbud, hvorav to møtte.

I sakspapirene skriver universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe at "ut fra årets søkertall er det dessverre ikke grunn til å tro at det vil være flere studenter som møter til dette studiet i år. Det er kostnadskrevende for fakultetet å opprettholde studieprogrammet, og det vil ikke kunne etableres et godt programnært læringsmiljø med kun et par studenter."

Det teologiske fakultetet mener at det ikke er tilstrekkelig søkere til å flytte rammen på ti studenter over til et annet studieprogram. Derfor foreslår de å omregne og omdisponere opptaksrammen for 2016/ 17 til videreutdanningsemnet «Reformasjon nå» som tilbys fra våren 2017.

Av Julia Loge
Publisert 17. juni 2016 14:23 - Sist endra 17. juni 2016 14:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere