Velkommen til semesterregistrering ved hjelp av datamaskin

Datarevolusjonen på Universitetet i Oslo var så vidt i gang høsten 1993. Dette var andre semesterstart med ny semesterregistrering, men første semesteret med terminal for bankkort.

DATA I PRAKSIS:  Høsten 1993 skjedde semesterregistreringen på datamaskin. Det var andre gang det var tilfellet. Universitetet var på vei vekk fra de lange køene som tidligere preget semesterstart. 

Foto: Ukjent fotograf

Noen av oss synes det ikke er så lenge siden 1990-tallet, men dette fotografiet får oss til å revurdere saken. Alt er gjort klart for semesterstart høsten 1993. Foran ribbeveggene i Idrettsbygningen på Blindern er det satt opp datamaskiner, betalingsterminaler og printere på en rekke. På skjermbildet kan vi lese følgende stolte beskjed fra universitetet: «Velkommen til semesterregistrering ved hjelp av datamaskin»

Dette var et resultat av prosjektet Nye studenttjenester (NyST) fra inngang til 1990-tallet – et samarbeidsprosjekt mellom USIT, UiO og Studieavdelingen. Målet var å «yte bedre service for studentene og å oppnå bedre arbeidsforhold for de ansatte på Studentkontoret». Aktivitetene som ble iverksatt førte til økt fokus på studentene i IT-sammenheng. Dette var andre semesterstart med ny semesterregistrering, men første semesteret med terminal for bankkort. Universitetet var på vei vekk fra de lange køene som tidligere preget semesterstart.

 

Emneord: Universitetshistorie, Studentsaker Av Anne Vaalund, Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV)
Publisert 20. aug. 2018 10:24 - Sist endra 20. aug. 2018 10:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere