Kjelleren reiser seg på Domus Odontologica

To professorer fra Odontologisk fakultet, Kristen Helgeland og Edvard B. Messelt står på kanten av stupet og studerer en bygningstegning som er lyssatt av sola. De er på inspeksjon på Gaustad i 1995. Stupet fører ned i kjelleretasjen til Domus Odontologica.

PÅ KANTEN AV STUPET: To professorer fra Odontologisk fakultet, Kristen Helgeland og Edvard B. Messelt står på kanten av stupet og studerer en bygningstegning som er lyssatt av sola. De er på inspeksjon på Gaustad i 1995. Stupet fører ned i kjelleretasjen til Domus Odontologica.

Foto: Per Gran /UiO

Byggeplasser er ikke så vakre, men det er noe tiltalende med dette bildet. To professorer fra Odontologisk fakultet, Kristen Helgeland og Edvard B. Messelt står på kanten av stupet og studerer en bygningstegning som er lyssatt av sola. De er på inspeksjon på Gaustad i 1995. Stupet fører ned i kjelleretasjen til Domus odontologica. I bakgrunnen står Domus medica, der medisinerne flyttet inn i 1978.

Preklinisk odontologi holdt til på Blindern før dette nybygget sto ferdig på Gaustad i 1999. Siste halvdel av 1980-tallet steg studenttallet på UiO betraktelig, og det måtte gjøres noen grep. Samtidig med at man planla for to store nybygg på Blindern (Helga Engs hus og Georg Sverdrups hus) ble det gjort vurderinger av hvordan fag kunne organiseres mer hensiktsmessig. Preklinisk medisin og preklinisk odontologi hadde potensiale til et godt samarbeid blant annet om undervisning. I tillegg var gigantprosjektet med å flytte Rikshospitalet under oppseiling, og odontologenes byggeprosjekt ble samkjørt med byggingen av det nye Rikshospitalet. Et enormt og krevende byggeprosjekt - men på dette bildet ser alt harmonisk ut.

 

 

Emneord: Bygninger, Odontologi Av Anne Vaalund, Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV)
Publisert 7. juni 2018 11:45 - Sist endra 7. juni 2018 11:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere