Ektepar ved mikroskopet

Her sitter ekteparet og medisinerne Alette og Kristian Schreiner side om side med hvert sitt mikroskop. Kanskje holder de på med kromosomstudiene sine.

SIDE OM SIDE: Ekteparet og medisinerne Alette og Kristian Schreiner sitter side om side med hvert sitt mikroskop fra  den biologiske stasjonen i Drøbak. (Ukjent fotograf)

Foto: Ukjent

Dette vakre bildet er fra den biologiske stasjonen i Drøbak. Her sitter ekteparet og medisinerne Alette og Kristian Schreiner side om side med hvert sitt mikroskop. Kanskje holder de på med kromosomstudiene sine.

Alette søkte aldri noen akademisk stilling, men var aktiv som forsker i nært samarbeid med ektemannen. Kristian Schreiner var bestyrer i Drøbak fra 1902, og ble instituttbestyrer på Anatomisk institutt i 1908. Alette drev ikke bare med internasjonalt anerkjent forskning, men var også opptatt av populærvitenskapelig formidling om biologi og samfunnsspørsmål. I mellomkrigstiden drev ekteparet Schreiner med fysisk antropologisk forskning på den norske befolkningen i nåtid og fortid. Besøk utstillingen FOLK – fra rasetyper til DNA-sekvenser på Teknisk museum. Der får vi vite mer om ekteparet Schreiners forskning. Besøk også Museum for universitets- og vitenskapshistorie

 

 

 

Emneord: Universitetshistorie, Biologi Av Anne Vaalund, Museum for universitets- og vitenskapshistorie
Publisert 13. sep. 2018 16:24 - Sist endra 13. sep. 2018 16:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere