Idyllisk gårdstun på Blindern

Fotografiet av denne idylliske gården i vinterskrud er fra 1963.

GÅRD I BY: Helt opp til Georg Sverdrups hus ble bygd lå  Drengestua til venstre intakt på Øvre Blindern. (Foto: Bjørn Geir Harsson /UiO)

Foto: Bjørn Geir Harsson /UiO/MUV

 I dag ser motivet langt mindre landlig ut. Bolighuset lå der Kristine Bonnevies hus ble bygget rundt 1970. Drengestuen til venstre i bildet ble brukt til barnehage, og ikke revet før Georg Sverdrups hus skulle reises. Fotografen Bjørn Geir Harsson var student, og de hadde Drengestua til disposisjon til kollokvier i geofysikk.

Universitetet kjøpte tomten til Øvre Blindern gård i 1920, etter flere års diskusjoner om hvor den framtidige utvidelsen av universitetet skulle skje. Første byggetrinn på 1930-tallet var samlet på nedsiden av Blindernveien.

Gårdbruker Even Arnesen solgte med klausul om å få bli boende så lenge han og kona ønsket. I 1963 bodde fortsatt fru Arnesen på gården. Hadde vi kunnet snu oss til venstre og sett oppover campus, ville vi sett stillas på Administrasjonsbygningen, et skinnende nytt Frederikke og HF-bygningene under oppføring.

 

Emneord: Bygninger, Universitetshistorie, Blindern Av Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV), Anne Vaalund
Publisert 19. jan. 2018 00:01 - Sist endra 19. jan. 2018 10:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere