Musikkavdelingen på 1990-tallets Akademika

Akademika  framstod ganske annerledes i 1994 enn bokhandelen er i dag. Den hadde både  egen foto- og egen musikkavdeling.

ANALOG TID: Bildet viser at Akademika i Kristian Ottosens hus er et lokale som ikke alltid har sett ut som i dag. Og som en bonus får vi dette fine tidsbildet fra en langt mer analog tid.

Foto: Ellen Holte /Kulturhistorisk museum, UiO

1994 er året med OL på Lillehammer, EU-avstemning, året da MS «Estonia» sank i Østersjøen og da en omfattende reform av videregående skoler ble iverksatt. Akademika hadde likevel plass til mer enn bøker om politikk, økonomi og pedagogikk.

På dette fotografiet er det faktisk ikke en bok i sikte, men musikkavdeling og fotoavdeling. Klesavdelingen trengte kanskje ikke noe skilt. Unge mennesker gikk i romslige collegegensere, så hva kunne passe bedre enn en one size genser med UiO-logo? Blant CDene ville studentene finne Blur, Nirvana, Motorpsycho og Soundgarden. Kirkelig kulturverksted hadde kanskje sitt eget CD-stativ.

Fotografiet ble tatt som et av mange hundre for å dokumentere hele universitetets bygningsmasse. Det viser at Akademika i Kristian Ottosens hus er et lokale som ikke alltid har sett ut som i dag. Og som en bonus får vi dette fine tidsbildet fra en langt mer analog tid.

 

 

Av Anne Vaalund, Museum for universitets- og vitenskapshistorie
Publisert 30. okt. 2018 12:27 - Sist endra 30. okt. 2018 12:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere