Norsk folkeminnesamling på Universitetsbibioteket

Dette bildet fra rundt 1920 er fra lokalene til Norsk folkeminnesamling. På den tiden holdt samlingen til på Universitetsbiblioteket i Drammensveien.

FRA NORSK FOLKEMINNESAMLING: Fra venstre: Den svenske folkloristen Carl Wilhelm von Sydow, bestyrer Knut Liestøl, førstearkivar Reidar Th. Christiansen og en ukjent. Henrik Ibsen ser rett på fotografen fra sin plassering på bordet.       

Foto: Eyolfson/Museum for universitets- og vitskapshistorie

Dette bildet fra rundt 1920 er fra lokalene til Norsk folkeminnesamling. På den tiden holdt samlingen til på Universitetsbiblioteket i Drammensveien. Det ser nesten ut som om herrene er i ferd med å stille seg opp for fotografering da bildet ble tatt. Fra venstre: Den svenske folkloristen Carl Wilhelm von Sydow, bestyrer Knut Liestøl, førstearkivar Reidar Th. Christiansen og en ukjent. Henrik Ibsen ser rett på fotografen fra sin plassering på bordet.              

Det første professoratet i norsk folketradisjon gikk til Moltke Moe i 1886. Norsk folkeminnesamling ble opprettet i 1914, og grunnstammen var Moltke Moes samlinger, og eldre samlinger som fra Asbjørnsen og Moe. Etterfølgeren Knut Liestøl sørget for at Norsk folkeminnesamling ble en del av universitetet. Samlingen er i dag en del av Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS). (Foto: Eyjolfsson.)

 

Av Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV), Anne Vaalund
Publisert 1. sep. 2017 11:39 - Sist endra 1. sep. 2017 11:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere