Julesammenkomst på Kjemisk institutt

Det serveres julekaker i porselensdigeler og genever i laboratorieglass når julen feires på Kjemisk institutt på 1930-tallet.

AKADEMISKE KJENDISER: De som har sitteplass, sitter på laboratoriekrakker, og halvparten av de avbildete har beholdt labfrakken på. En av de lab-kledte er Ellen Gleditsch, ytterst til høyre. Ved siden av henne sitter Egil Hylleraas, og på skrå bak ham står Milda Prytz. Til venstre for juletreet ser vi Odd Hassel i profil.

Foto: Ukjent

Dette hyggelige bildet er fra en julesammenkomst på Kjemisk institutt siste halvdel av 1930-tallet. Instituttet flyttet fra Kjemibygningen i Frederiks gate 3 til den splitter nye Fysikk- og kjemibygningen på Blindern i 1935. Her har kjemikerne pyntet til jul i nytt hus. Det serveres julekaker i porselensdigeler og genever i laboratorieglass.

De som har sitteplass, sitter på laboratoriekrakker, og halvparten av de avbildete har beholdt labfrakken på. En av de lab-kledte er Ellen Gleditsch, ytterst til høyre. Ved siden av henne sitter Egil Hylleraas, og på skrå bak ham står Milda Prytz. Til venstre for juletreet ser vi Odd Hassel i profil. Fotografen bak bildet er ukjent. 

 

Emneord: Kjemi, Universitetshistorie Av Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV), Anne Vaalund, UiO
Publisert 11. des. 2017 15:09 - Sist endra 11. des. 2017 15:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere