108 personer vil bli kunstforvalter ved UiO

Fristen for å søke stillingen som kunstforvalter ved UiO gikk ut 4. oktober. 

EN AV NORGES STØRSTE SAMLINGER: UiOs kunstsamling inneholder mer enn 1600 verk. Skulpturen "Studium (med fem figurer)" av Charlotte Gyllenhammar står utenfor Domus Medica. Arkivfoto: Øystein Horgmo

Vi har fått inn i alt 108 søknader til stillingen som kunstforvalter, opplyser Torborg Storaas, avdelingsleder for HR og system i Eiendomsavdelingen og fungerende direktør for Underavdeling for forvaltning og stab.

Tilsetting før jul

Blant de 108 søkerne er det mange sterke kandidater, ifølge Torborg Storaas, som forteller at avdelingen planlegger å foreta en tilsetting innen utgangen av året.

Ønsker du å jobbe med en av Norges største kunstsamlinger? var overskriften i utlysningsteksten hvor universitetet søker etter en kunnskapsrik og engasjert kunstforvalter som kan være en drivkraft i både forvaltning, bevaring, formidling og utvikling av samlingen. 

Bevaring og formidling

Den nye kunstforvalteren skal holde oversikt over UiOs kunstsamling, bidra til formidling og opplevelse av samlingen, sørge for at nødvendig bevaring og vedlikehold gjennomføres, ha ansvar for registrering av kunst samt ivareta UiOs interesser i forhold til utsmykning ved offentlige byggeprosjekter, blir det presisert i utlysningsteksten.

UiOs kunstsamling omfatter over 1600 verk, blant disse er en rekke skulturer, byster, portretter og de store Munch-maleriene i Universitetets Aula.

Den nye kunstforvalteren erstatter tidligere forvalter for Universitetet i Oslos kunstsamling Inger Hjørdis Ulla Uberg som gikk bort den 6. august.

Les mer om universitetets kunst: 

Kunst i Uniforum ved Ulla Uberg 
Forvalter fabelaktig kunst

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 8. okt. 2020 05:00 - Sist endra 12. okt. 2020 12:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere