Nye smittetall fra Blindern

Tusen nye personer har testet seg de siste to ukene. Smittetallet holder seg stabilt.

FÅ SMITTEDE: Teststasjonen på Frederikkeplassen har så langt registrert fire positive tilfeller etter å ha gjennomført to tusen tester.

Det er omtrent én måned siden Samskipnaden i Oslo og Akershus opprettet teststasjonen for koronasmitte på Blindern. Siden den gang har to tusen personer testet seg, og det er totalt fire smittetilfeller registrert hos stasjonen. Det er to nye tilfeller siden sist Uniforum skrev om tallene

Smittetallet holder seg dermed på det samme nivået – de fire positive testene utgjør 0,2 prosent av det totale antallet.

På UiO er det to studenter, ved Institutt for informatikk og ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, som er bekreftet smittet. I tillegg er en renholder og en ansatt på Institutt for kulturstudier og orientalske språk smittet. 

Universitetet skriver på sine nettsider at alle de fire har blitt fulgt opp på en god måte.

Mener de har lyktes

På universitetsstyrets styremøte mandag sa universitetsdirektør Arne Benjaminsen at studiestarten ved UiO har vært vellykket med tanke på smittevernarbeid. 

- Vi har ikke hatt spesielt stor smitteoppblomstring ved UiO. Det er nok takket være gode system for hygiene, avstand og adferd på campus.

Studentrepresentant i styret, Benedikte Marie Espeland, roste universitetet for håndteringen av studiestarten, og for at man valgte å gjennomføre fadderuken i pandemiåret.

- Jeg tror det gjorde at mange nye studenter fikk en følelse av å være en del av et fagmiljø, sa Espeland i møtet.

I gang med mobil stasjon

SiO hadde ved teststasjonens oppstart også annonsert planer om en campingbil som skulle fungere som en reisende teststasjon. Denne plasseres mandag ut på campus ved byens nest største utdanningsinstutsjon, OsloMet. Senere vil den kunne flyttes til en annen av de tretti studiestedene tilknyttet SiO.

Av Knut Anders Finnset
Publisert 9. sep. 2020 13:25 - Sist endra 9. sep. 2020 15:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere