John Arne Røttingen slutter som direktør for Forskningsrådet

John-Arne Røttingen slutter i Forskningsrådet etter å ha blitt utnevnt til global helseambassadør i Utenriksdepartementet.  

Portrett av en mann

SLUTTER: John-Arne Røttingen slutter som administrerende direktør for Forskningsrådet i desember etter fire år som sjef. Nå er han utnevnt til global helseambassadør av Utenriksdepartementet. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

John-Arne Røttingen fratrer 1. desember 2020, etter å ha vært direktør i Forskningsrådet i nesten fire år.

• Les også: John-Arne Røttingen blir ny direktør for Forskningsrådet

– Styret beklager John-Arnes oppsigelse, samtidig som vi forstår behovet for å ha den beste ledelse vi kan ha i landets globale helseinnsats. Takket være John-Arnes lederskap og innsats fra hele organisasjonen, står Forskningsrådet i dag enda sterkere i å levere på sitt samfunnsoppdrag, sier styreleder i Norges forskningsråd, Hilde Tonne, i en pressemelding.

Styret har akkurat lansert en ny strategi for Forskningsrådet som vil bidra til omstilling av Norge, og basert på denne vil det umiddelbart bli satt i gang en prosess for å rekruttere ny administrerende direktør.

– Forskningsrådet har økt investeringene betydelig de siste årene, samtidig som organisasjonen har fått tøffe krav til endring og effektivisering, så dette er både en viktig og krevende lederstilling, sier Tonne.

– Vemodig

– Det er vemodig å forlate Forskningsrådet, en organisasjon som både har et viktig samfunnsoppdrag og mange kompetente medarbeidere som jeg vil savne, sier John-Arne Røttingen i pressemeldingen, ifølge Universitetsavisa. 

– Jeg hadde planlagt å bli i Forskningsrådet i mange år fremover, men når behovet for en sterkere global innsats på helse-området blir så prekært, ønsker jeg å stille opp, sier Røttingen.

– Skal skape den forskningen vi trenger

Forskningsrådets rolle er å skape den forskningen vi trenger for å lykkes i fremtiden, og dette skjer i en tid med store omstillinger og globale utfordringer, ifølge Tonne.

–  Koronapandemien har ikke minst vist at sanntidsforskning og godt koordinerte forsknings- og innovasjonsinvesteringer kan hjelpe samfunnet både nasjonalt og internasjonalt til å løse store utfordringer, sier Tonne.

Emneord: forskningsrådet, Forskningspolitikk Av Mari Rian Hanger/Universitetsavisa
Publisert 19. aug. 2020 19:08 - Sist endra 19. aug. 2020 19:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere