Fadderuke med ny vri

Mandag starter Fadderuka, uka hvor UiO tar imot nye studenter. Opplegget blir helt forskjellig fra tidligere år og veldig kult, ifølge rektor Svein Stølen.

INGEN VELKOMSTSEREMONI PÅ UNIVERSITETSPLASSEN: – I stedet for å fylle Universitetsplassen i sentrum med tusenvis av studenter vil vi rigge opp et live-studio hvor interessante mennesker skal diskutere interessante ting, røper rektor Svein Stølen. Velkomstseremonien skal sendes live fra Georg Sverdrups hus.

Foto: Martin Toft

Den tradisjonelle velkomstseremonien for nye studenter på Universitetsplassen i sentrum er i år avlyst pga. koronasituasjonen.

– Vi har erstattet den store seremonien med en digital livesending fra Georg Sverdrups hus, universitetsbiblioteket på Blindern, forteller rektor Svein Stølen.

Det er lagt opp til at universitetets nye studenter skal følge seremonien sammen med sine faddergrupper.

Digital velkomstseremoni

Den digitale velkomstseremonien mandag 10. august kl. 15 markerer starten på Fadderuka, uka hvor de nye studentene skal få mulighet til å bli kjent med universitetet og hverandre.

Blant bidragsyterne til velkomstseremonien er Oslos ordfører Marianne Borgen, kultur- og inkluderingsminister Abid Raja og leder av Studentparlamentet Runa Fiske. Det blir også hilsener fra generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, kunnskapsminister Henrik Asheim, arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen og p3-programleder Silje Nordnes.  

Rektor Svein Stølen vil selvsagt også være tilstede for å ønske de nye studentene velkommen.

– Jeg gleder meg veldig, erklærer han.

Blanding av fysiske og digitale arrangementer

–  I år er det ekstra viktig at vi tar imot de nye studentene på en god måte, mener Svein Stølen. Han viser til den krevende perioden vi alle har vært gjennom, og den usikkerheten som fortsatt råder i samfunnet pga. koronapandemien.

– Det er derfor lagt ned mye ekstra mye arbeid de siste ukene for å gi de nye studentene en god velkomst, både lokalt og sentralt, kan han fortelle.

Det vil være mange lokale aktiviteter hvor faddergruppene er fysisk til stede, mens mye av det universitetet tilbyr fra sentralt hold vil foregå digitalt.

Les mer om studiestart på UiO

Nytt seriøst innslag

På universitetsplassen i sentrum vil det bli rigget opp et TV-studio. Hit skal det komme forskere, politikere og samfunnsdebattanter for snakke om noen av de store temaene i vår tid.

Sendingene som har fått navnet Universitetsplassen Live, vil finne sted 11. 12 og 13. august. Her skal det blant annet handle om fake news, om klimakrisen og om Norges rolle i FNs sikkerhetsråd.

Selv gleder Svein Stølen seg til å diskutere framtidens kunnskap- og kompetansebehov med statsminister Erna Solberg.

Han tror studentene vil verdsette at Fadderuka har fått et innhold som også understreker universitetets rolle som en seriøs og samfunnsengasjert institusjon.

– Dette blir veldig kult, sier han.

Les også: Snart er både studentene og de UiO-ansatte tilbake på campus 

Publisert 6. aug. 2020 14:30 - Sist endra 6. aug. 2020 15:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere