Hun blir ny styreleder for Forskningsrådet

Hilde Tonne er oppnevnt som ny styreleder for Forskningrådet. Hun er i dag konserndirektør for innovasjon og digitalisering i selskapet Rambøll.

NY STYRELEDER:  Rambøll-direktør Hilde Tonne er oppnevnt som ny styreleder for Forskningsrådet. Hun overtar etter Veritas-direktør Henrik O. Madsen.

Foto: Rambøll

Konserndirektør Hilde Tonne er oppnevnt som ny leder for styret i Norges forskningsråd. Prorektor ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, Kenneth Ruud, er ny nestleder. Hilde Tonne overtar vervet etter Henrik O. Madsen som fram til 2015 var  toppsjef i  i Det Norske Veritas GL.

Styret er oppnevnt for perioden 1. januar 2019 til 31. desember 2022. 

– Regjeringens store prosjekt er omstilling, og Forskningsrådet er en sentral aktør i det norske forsknings- og innovasjonssystemet for å få det til. Det er derfor et viktig styre som vi har på plass. Jeg er godt fornøyd med at vi har funnet et styre som har bred innsikt i forskning, innovasjon, næringsliv og andre samfunnsspørsmål og med en god geografisk spredning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Den nye styrelederen er konserndirektør for innovasjon og digitalisering i det globale teknologi og ingeniør-konsernet Rambøll Group. I tillegg har Tonne blant vært en del av konsernledelsen i Telenor i åtte år og teknologi- og forskningsdirektør i Hydro Oil & Energy. Hun er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi, og har fullført lederkurs på INSEAD og IMD.

– Verden er i rask forandring, drevet av nye teknologier og kompetanser. Hvordan Norge målretter og styrker forskning og innovasjon som en konkurransekraft for landet, blir helt avgjørende for hvilken posisjon vi kan ta i en global verden. Forskningsrådet har en sentral rolle i dette, og jeg ser frem til å bidra i denne viktige oppgaven, sier konserndirektør Hilde Tonne. Ett av styremedlemmene kommer fra Universitetet i Oslo. Det er professor i kinesisk, Mette Halskov Hansen. Hun er gjenoppnevnt for en ny valgperiode.

For første gang har det vært mulig for alle å nominere kandidater til styret i Forskningsrådet på Kunnskapsdepartementets nettside. Målet var at departementet gjennom en åpen prosess skulle få innspill til enda flere gode styrekandidater. Det kom inn 142 forslag fordelt på til sammen 103 forskjellige navn. Fire av medlemmene i det nye styret var blant de foreslått gjennom den åpne nominasjonen. 

Slik ser det nye styret ut: 

Konserndirektør Hilde Tonne, leder, Oslo (ny)

Prorektor Kenneth Ruud, nestleder, Tromsø, (ny)

Professor Mette Halskov Hansen, Oslo, (gjenoppnevning)

Konserndirektør Eli Aamot, Trondheim, (gjenoppnevning)

Forskningssjef Kirsti Hjemdahl, Kristiansand, (ny)

Adm. dir. Lars Harry Vorland, Tromsø, (ny)

Instituttleder Pinar Heggernes, Bergen (ny)

Professor Tomas Kåberger, Sverige (ny)

Adm. dir. Eimund Nygaard, Stavanger, (ny)

Gründer og investor Geir Førre, Oslo, (ny)

Universitetslektor Jan Magnus Aronsen, Oslo (ny)

 

Emneord: Forskningspolitikk, Forskning
Publisert 20. des. 2018 14:19 - Sist endra 20. des. 2018 14:19
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere