Edward Snowden er invitert til vitenskapsfestival i Trondheim

Edward Snowden, Sting og flere andre artister og forskere  er invitert til Trondheim i juni for å delta på NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge.  Edvard Snowden skal delta via video, siden det trolig er vanskelig for ham å få innreisetillatelse til Norge.

INVITERT TIL TRONDHEIM: Edward Snowden er invitert til neste års Big Challenge- festivalen sammen med blant andre medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb og Sting.

Foto: Laura Poitras /ACLU

Vitenskapsfestivalen The Big Challenge er en ny satsing fra NTNU og arrangeres 16.-19. juni 2019, skriver Universitetsavisa.

Festivalen kommer etter at NTNU arrangerte Starmus-festivalen i 2017. I år vedtok styret ved NTNU at man ikke ønsket å videreføre denne festivalen, men  heller arrangere en egen vitenskapsfestival i stedet. Det er denne som nå annonseres med navnet The Big Challenge, en tittel som harmonerer med universitetets profilkampanje.

UAs samleside om Starmus-festivalen

– Vi ønsker å lage en internasjonal vitenskapsfestival. Nå begynner vi å glede oss skikkelig. Neste år blir den første i rekken av flere i årene som kommer. Til å være nybegynnere synes vi at vi ligger godt an, sier Bjarne Foss, prorektor for forskning ved NTNU, i en pressemelding.

Konserter på Solsiden

Til festivalen kommer blant andre medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb, artisten Sting og varsleren Edward Snowden. Gjestene skal forklare, diskutere og utfordre seg selv og publikum på hvordan vi bør påvirke fremtiden - og hvordan fremtiden vil påvirke oss, ifølge pressemeldingen.

Solsiden i Trondheim skal brukes som konsertarena. Vitenskapsdelen av programmet skal i hovedsak foregå i Olavshallen.

Gode valg basert på vitenskap

– Vi ønsker at folk flest skal ta vitenskap inn i livet og hverdagen sin for å ta gode valg både for seg selv og samfunnet vi lever i, sier Foss.

NTNUs fagmiljø bidrar sterkt i hvem som skal inviteres til festivalen. I februar skal hele rekken av foredragsholdere være klar.

 • Les om Snowden-saka i Uniforum: – Snowden-saka er The Guardians største skup

Emneord: Internasjonalisering, Akademisk frihet Av Maren Rian Hanger /Universitetsavisa
Publisert 3. des. 2018 14:59 - Sist endra 3. des. 2018 17:03

Her tegnes det opp et skille mellom de lærde, intellektuelle akademikere på den ene siden, og det politiske maktapparat på den annen, og dets hang til totalitære uberegnelige systemer, som overvåking og katakombebildene er symptom på.

Det ene mennesket, Edward Snowden, viser oss gjennom sine ytringer, en ny verden, i brodelighet, og legger grunnen for en åpen eksistens som gjør gjensidig kommunikasjon mellom alle mulig.

 

Heidi T. Stakset, Trondheim

Heist@webid.uio.no - 3. des. 2018 22:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere