Skal samarbeide med DNB

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet er det fakultetet som har flest samarbeidsavtaler med bedrifter. I går signerte de en avtale med DNB om videreutdanning for IT-arkitekter.

Morten Dæhlen, dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet inngår samarbeidsavtale med konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad.

Foto: Lisbet Jære

- Vi ønsker at vår kunnskap skal tas i bruks, og setter pris på en slik samarbeidsarena, sa Kristin Vinje, visedekan med ansvar for innovasjon og samfunnskontakt ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) i går i forbindelse med signeringen av en samarbeidsavtale med DNB om videreutdanning for IT-arkitekter.

- Det er spennende at Norges største bank skal samarbeide med Norges største utdanningsinstitusjon Jeg håper avtalen er begynnelsen på et videre samarbeid, sa konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad.

Akutt mangel på IT-arkitekter

IT-arkitektur handler om gode prinsipper for å bygge software, og om kvalitet og sikkerhet i systemer. Fordi det er stor mangel på IT-arkitekter startet DNB i år et fulltids praktisk-teoretisk treårig jobbstudie for nye DNB-ansatte som kalles Architect Greenhouse.  

Nå skal Architect Greenhouse bli et formelt videreutdanningsprogram ved UiO, og det betyr at også andre bedrifter kan benytte seg av tilbudet.

Samarbeidsavtalen et todelt:
• Utvikling av programmet med mål om utdanne flere IT-arkitekter

• Forskning på store organisasjoner for økt kvalitet og sikkerhet innen IT-arkitektur

- For denne type kompetanse har vi tidligere rettet oss mot NTNU, men når vi ser alt hva UiO har utrettet er det på tide vi retter blikket hit. Mye er gjort, og mye mer skal gjøres, sa Otterstad.

UiO trenger samarbeid

Dekan Morten Dæhlen takker for at DNB tok kontakt. Han viser til at samarbeid med næringslivet er nødvendig for utviklingen av fakultetet og UiO. UiO er i dag rangert som det nittende beste universitet i Europa.

- Om fem til ti år er målet vårt å være blant de beste universitetene i Europa. For å nå det målet må vi samarbeide med samfunnet rundt oss, sier Dæhlen.

UiO skal sette i gang et forskningsprosjekt om IT-arkitektur i komplekse organisasjoner. DNB vil blant annet finansiere en stipendiatstilling som skal forske på IT-arkitektur i banken.

MN har flest samarbeidsavtaler med bedrifter

I en kartlegging som fakultetene utarbeidet for Universitetsstyret i 2016 kom det fram at 426 bedrifter har samarbeidsavtaler med UiO. MN sto for nesten halvparten av samarbeidsavtalene, og kunne liste opp 193 bedrifter som de samarbeidet med.

At fakultetene gjør avtaler med bedrifter blir mer og mer vanlig, og økt samarbeid med arbeids- og næringsliv er en prioritert for UiO. Siden 2016 har det vært økt satsing på praksisplasser. 

Av Lisbet Jære
Publisert 12. okt. 2018 11:07 - Sist endra 12. okt. 2018 12:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere