Kristian Steinnes: - Jeg regner med at dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg, mener Kristian Steinnes tvangsflyttingen nå må oppheves.

TAR SEG AV:FAGERLAND: - Nå håper jeg at noen tar seg av Fagerland, og at han har folk rundt seg i en slik vanskelig periode, sier professor Kristian Steinnes ved NTNU.

Foto: Tore Oksholen /Universitetsavisa

- Flyttingen av meg ble begrunnet i en personalkonflikt mellom meg og leder, og skulle vare til hans lederperiode gikk ut i juli 2021. Derfor oppfatter jeg det som klokkeklart at tvangsflyttingen nå må oppheves, sier professor Kristian Steinnes til Universitetsavisa.

Det var torsdag formiddag beskjeden om at instituttleder Tor Einar Fagerland ved Institutt for historiske studier(IHS) trekker seg kom.

Instituttet har vært i hard vind den siste tiden etter at langvarige problemer med arbeidsmiljø og interne konflikter førte til at professor Steinnes ble tvangsflyttet.

Konflikten som Steinnes har blitt involvert i kom til overflaten mot slutten av tida han var leder av Forskerforbundet ved NTNU. Ledelsen ved institutt og fakultet begrunner beslutningen om tvangsforflytningen med at det er en konflikt av personalmessig art.

I Steinnes sin skriftlige klage kommer det fram at årsaken til konflikten etter hans oppfatning ligger i at han har målbåret kritikk på vegne av andre, både som tillitsvalgt og senere som medlem av en gruppe som har jobbet med arbeidsmiljøet ved instituttet.

- Nå håper jeg at noen tar seg av Fagerland, og at han har folk rundt seg i en slik vanskelig periode, sier Steinnes.

Forskerforbundet vedtok i slutten av september at de ville tilby Kristian Steinnes en ny juridisk vurdering av hans sak. Hva som skjer videre her er foreløpig usikkert. Petter Aaslestad, leder for Forskerforbundet, sier at de vil ha et møte med Steinnes neste uke.

- Generalsekretæren skal møte han, og vi vil da høre hva han ønsker at vi skal gjøre videre, skriver Aaslestad i en sms.

Steinnes forteller til Universitetsavisa at han foreløpig ikke har tenkt noe på hva han ønsker å gjøre videre i saken.

Emneord: Arbeidsforhold, Arbeidsmiljø, Personalbehandling/politikk Av Espen Halvorsen Bjørgan /Universitetsavisa
Publisert 18. okt. 2018 17:08 - Sist endra 18. okt. 2018 17:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere