Går sammen for å feire fred og menneskerettigheter i Oslo

Oslo kommune, Nobels Fredssenter, Det Norske Nobelinstitutt og Universitetet i Oslo etablerer Oslo Peace Days for å skape enda mer engasjement rundt fred og menneskerettigheter.

SAMMEN FOR FRED: Byrådsleder Raymond Johansen, direktør for Nobels Fredssenter, Liv Tørres, Nobelinstituttets direktør Olav Njølstad og rektor for Universitetet i Oslos, Svein Stølen, ønsker velkommen til Oslo Peace Days.

Foto: Anders Lien /UiO

– Vi ønsker å sette Oslo som fredsby tydeligere på kartet. Jeg håper og tror at Oslo Peace Days og samarbeidet mellom Oslo kommune, Nobelinstituttet, Universitetet i Oslo og Nobels Fredssenter vil bidra til engasjement og økt kjennskap til Oslo som fredsby, sier byrådsleder Raymond Johansen i en felles pressemelding fra de fire samarbeidspartnerne.

Hensikten med samarbeidet er å skape mer engasjement rundt Nobels fredspris og sette temaer knyttet til fred og menneskerettigheter enda høyere på dagsorden.

Oslo Peace Days begynner 5. desember med utdelingen av Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. Høydepunktet er utdelingen av Nobels fredspris i Rådhuset 10. desember, og 12. desember avsluttes det hele med åpning av årets fredsprisutstilling på Nobels Fredssenter. Det blir aktiviteter for publikum og et innholdsrikt faglig program. Fullt program for Oslo Peace Days slippes 11. oktober.

– Vi ønsker at Oslo Peace Days skal bli en arena der hele befolkningen kan lære om og diskutere temaer knyttet til fred, demokrati og menneskerettigheter, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen.

  • Les også i Uniforum: Nora Sveeaas får  tildelt UiOs menneskerettighetspris

Nobelinstituttets samarbeid med Universitetet i Oslo og Oslo kommune går mange år tilbake. Fra 1947 til 1989 ble Nobels fredspris delt ut i Universitetets aula, og siden 1990 har seremonien foregått i Oslo Rådhus. Etter at Nobels Fredssenter åpnet i 2005 har museet vært et samlingspunkt for aktiviteter knyttet til fredsprisen. Et samarbeid mellom disse fire aktørene kan bidra til økt engasjement for fredsprisen og større oppmerksomhet for fredsspørsmål, håper Olav Njølstad, direktør ved Det Norske Nobelinstitutt.

– Fred er noe som må bygges hver dag gjennom aktiviteter og dialog, og ikke minst gjennom å oppleve ting sammen. Det er det vi skal gjøre under Oslo Peace Days, sier Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres.

Emneord: Fredsforskning, Menneskerettar, UiOs priser
Publisert 21. sep. 2018 11:30 - Sist endra 21. sep. 2018 11:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere