Arbeiderpartiet går imot foretaksmodellen

Interessen for å utrede foretaksmodellen for UH-sektoren er stadig fallende: Ap vil verken ha foretaksmodell eller noe mulighetsstudie for mer autonomi.

SEIER NEI: Aps Nina Sandberg vil verken ha foretaksmodell eller noe mulighetsstudie for sektoren. Dette står i sterk kontrast til strukturreformen, som det var tverrpolitisk enighet om.

Foto: Arbeiderpartiet

 Det skriver På Høyden og viser til en pressemelding fra Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Nina Sandberg.

«Arbeiderpartiet ønsker ikke foretaksmodell for universiteter og høyskoler, og ser ikke behovet for en «mulighetsstudie» som vil skape mer uro i sektoren og kan ta fokus vekk fra samfunnsoppdraget til institusjonene» heter det i vedtaket fra stortingsgruppen til partiet.

Men partiet vil likevel gi mer tillit til institusjonene, sier Nina Sandberg, som har ansvaret for forskning og høyere utdanning i partiet:

Hun stiller også spørsmål ved hvorfor regjeringen har tatt initiativ til å utrede blant annet foretaksmodellen, med begrunnelse om å gi sektoren mer autonomi:

– Statssekretær Rebekka Borsch fra Venstre har hevdet at det er sektoren selv som har ønsket at regjeringen utreder foretak, men det finner vi lite beviser på. Det er vanskelig å se at dette skal være sektorens eget initiativ, sier Nina Sandberg.

Emneord: Universitetspolitikk Av Dag Hellesund /På Høyden
Publisert 14. juni 2018 15:07 - Sist endra 14. juni 2018 15:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere