Nær 700 UiO-løpere i Holmenkollstafetten

Aldri før har så mange UiO-lag gjennomført Holmenkollstafetten. En strålende fornøyd rektor Svein Stølen varsler en ny tradisjon.

RØD BØLGE: Mange UiO-lag startet stafetten i samme pulje fra St. Hanshaugen. Foto: Nils Martin Silvola

47 lag fra UiO gjennomførte de 15 etappene av lørdagens Holmenkollstafett. Det blir totalt 705 etapper, i realiteten noen færre løpere, siden noen av løperne tok på seg mer enn én etappe.

Én av disse var rektor Svein Stølen, som skulle løpe både første etappe fra St. Hanshaugen og aller siste etappe inne på Bislett Stadion for laget sitt.

Uniforum møtte en spent rektor, som innrømmet at oppkjøring til løpsdagen nok ikke hadde vært høyt nok prioritert.

– Jeg har nok vært i bedre form enn jeg er akkurat nå, så dette blir spennende, sa Stølen, som fornøyd kunne konstatere at rekrutteringskampanjen for å stille lag til stafetten har hatt effekt.

Aldri før har så mange UiO-lag blitt meldt på arrangementet; forrige rekord var 36 lag i 2016.

– Jeg registrerte også at noe sånt som 53 prosent av våre deltakere løper stafetten for første gang, det synes jeg er fint. Det å gjøre noe gøy sammen med kolleger, noe litt annet enn man gjør til daglig, tror jeg kan bety mye for trivsel på jobben, sa Stølen, som ser for seg at den felles UiO-oppkjøringen til stafetten, med blant annet fellestreninger og inspirasjonssamlinger, blir en tradisjon.

Etter unnagjort stafett er det klart for sosial samling på Frokostkjelleren utover ettermiddagen og kvelden.

Av Nils Martin Silvola
Publisert 5. mai 2018 17:29 - Sist endra 5. mai 2018 17:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere