UiO-professor Vessela Kristensen får kreftpris på 1 million

UiO-professor Vessela Kristensen får Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018. Prisen er på 1 million kroner.

FÅR PRESTISJETUNG PRIS: UiO-professor Vessela Kristensen er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018.

Foto: Daniel Nebdal /OUS

Kreftforskningsprisen deles ut av Kreftforeningen til forskere som har utmerket seg med fremragende forskning gjennom flere år. Forskningsprisen er svært anerkjent i kreftforskningsmiljøet.

– Dette var stort og overveldende! En varm takk til Kreftforeningen og til de mange forskerne som har samarbeidet med meg og gjort prosjektene mine mulige å gjennomføre, sier Vessela Kristensen i en pressemelding fra Kreftforeningen. Vessela Kristensen er professor ved Universitetet i Oslo, og arbeider ved Institutt ved Avdeling for molekylærbiologi, som er tilknyttet både UiO, Akershus universitetssykehus og Oslo universitetssykehus.

Kristensen har i en årrekke forsket på genetikk og brystkreft gjennom utvikling av avanserte modeller for analyser av store mengder data. Hun leder i dag en forskningsgruppe som har som mål å finne bedre og mer effektive måter å diagnostisere og behandle brystkreft på.

– Prisen er en vitenskapelig anerkjennelse for fremragende forskning og verdsettes svært høyt blant våre kreftforskere, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

– Årets vinner har hatt svært god kvalitet på sin forskning og derfor også fått forskningsmidler fra Kreftforeningen tidligere. Vi deler ut denne prisen for å stimulere til videre forskning, sier Ryel. 

Prisen deles ut av Hans Majestet Kong Harald V den 16. april.

Emneord: Kreftforskning, Medisin, Forskning
Publisert 7. mars 2018 14:47 - Sist endra 7. mars 2018 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere