Går inn for enda tettere samarbeid med Seoul National University

Intensjonsavtale om strategisk partnerskap er signert. Nå skal de to universitetene finne felles prosjekter.

PARTNERE: UiO-rektor Svein Stølen og SNU-president Nak-in Sung signerer avtale.

Foto: Ola Sæther

UiO har allerede forsknings- og studiesamarbeid med Sør-Koreas eldste nasjonale universitet, Seoul National University (SNU). I perioden 2014-2018 har nærmere 90 forskningspublikasjoner, mange av dem innen medisin, medforfattere fra både SNU og UiO.

Nå knytter institusjonene enda tettere bånd: Torsdag kunne UiO-rektor Svein Stølen og SNU-president Nak-in Sung signere en intensjonsavtale om strategisk partnerskap for de neste fem årene, med en delegasjon fra det sørkoreanske universitetet som tilskuere på rektors kontor.

– Det er rett og slett en ære å kunne inngå dette partnerskapet med et så fremragende universitet. Nå kan vi utforske mulige nye samarbeidsområder, og vi planlegger også å avlegge besøk i Seoul, sier Stølen til Uniforum.

      • Les også: UiO får tildelingar for å samarbeida med toppinstitusjonar utanfor EU

Avtalen skal fremme forskningssamarbeid og utveksling for både studenter og ansatte ved de to universitetene. Pilotprosjekter for samarbeid kan startes opp innen et år, ble det forespeilet ved signeringen. Både miljø- og fredsforskning ble nevnt som felter der begge universiteter har sterke miljøer.

En rammeavtale og studentutvekslingsavtale ble først signert i 2009, av daværende UiO-rektor Geir Ellingsrud og SNU-president Jang-Moo Lee. Siden 2013 har elleve UiO-studenter utvekslet til SNU.

På den ferske rangeringen av universiteter i Asia fra Times Higher Education står SNU på en niendeplass.

Emneord: Internasjonalisering, Asia, Korea Av Nils Martin Silvola
Publisert 8. mars 2018 15:22 - Sist endra 8. mars 2018 15:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere