Kreftforsker ved OUS én av vinnerne av ny pris for forskertalenter

Kreftforsker Kyrre Eeg Emblem mottar Forskningsrådets pris for unge fremragende forskere innenfor medisin, helsefag og biologi.

PRISVINNER: OUS-forsker Kyrre Eeg Emblem blir en av de første mottakerne av Forskningsrådets nye talentpriser. Foto: OUS

Det skriver Forskningsrådet selv på sine nettsider fredag morgen.

Forskningsrådet oppretter totalt tre priser for unge fremragende forskere, og innen feltet medisin, helsefag og biologi er det kreftforsker Kyrre Eeg Emblem som blir den første mottakeren av prisen når den deles ut 1. mars.

Emblem forsker på bruken av MR-maskiner for å forutsi hvilken behandlingsmetode som vil fungere best for ulike kreftpasienter. I 2015 fortalte han om sin forskerhverdag hos Forskning.no.

– Emblem har en tverrfaglig bakgrunn som han benytter i en innovativ og multidisiplinær tilnærming til medisinske problemstillinger. Han er høyt anerkjent internasjonalt og jobber aktivt sammen med verdensledende miljøer innen sitt fagområde, skriver prisjuryen.

Prisen for unge fremragende forskere innenfor matematikk, naturvitenskap og teknologi går til SINTEF-forsker og NTNU-professor II Øivind Wilhelmsen. Han forsker på materialteknologi på nano-skalanivå, og er også en aktiv forskningsformidler.

Prisen for fremragende unge forskere innenfor humaniora og samfunnsvitenskap går til Terje Londahl, professor i engelsk lingvistikk ved NTNU og professor II ved UiT. Londahl forsker på språkets grunnsteiner og forsøker å finne ut om det er spesielle mekanismer som styrer menneskets språkevne, opplyser Forskningsrådet.

– Det er tre forskere som allerede i ung alder har en imponerende karriere bak seg som vi hedrer med våre priser. Det er viktig å belønne den store innsatsen unge forskere legger ned i sitt arbeid. Vi trenger flere unge forskerhelter. Vi håper prisvinnerne kan tjene som inspirasjon for andre unge forskere og ungdom som vurderer forskning, sier Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen i kunngjøringen.

Dette er første gang Forskningsrådet deler ut tre talentpriser definert etter forskningsfelt. I 2016 delte rådet ut én pris til unge fremragende forskere. som gikk til UiO-fysiker Ann-Cecilie Larsen. Forskerne mottar 500 000 kroner i prispenger.

Uniforum gratulerer.

Emneord: Forskning, Medisin, OUS Av Nils Martin Silvola
Publisert 16. feb. 2018 09:57 - Sist endra 16. feb. 2018 09:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere