Helse Sør-Øst må punge ut med 280 millioner etter IKT-skandalen

Helse Sør-Øst må i første omgang betale 280 millioner kroner til leverandøren DXC etter at en omstridt IKT-avtale ble satt på vent i fjor vår.

DYRKJØPT ERFARING: Det har kostet Helse Sør-Øst og Sykehuspartner HF 280 millioner kroner å heve IKT-avtalen med selskapet DXC. Avtalen er satt på vent etter avsløringen av at IT-medarbeidere i Asia og Europa hadde tilgang til sensitiv pasientinformasjon. Bildet viser Tårnbygningen ved Ullevål sykehus.

Foto: © UiO/Øystein H. Horgmo

Det er ennå ikke avgjort hva Helse Sør-Øst gjør med IKT-avtalen som nå er satt på vent. Disse forhandlingene pågår fortsatt melder Dagens Medisin i dag. Fram til nå har partene forhandlet seg fram til at Helse Sør-Øst må betale 280 millioner kroner for den tiden selskapet DXC har vært inne i bildet, det vil si fra oktober 2016 og fram til mai 2017, da prosjektet ble stanset midlertidig.  Avtalen vil dermed ha kostet Helse Sør-Øst 56 millioner kroner i måneden, bekrefter Gro Jære, konstituert direktør i Sykehuspartner HF overfor Dagens Medisin. Det inkluderer også andre kostnader. 

Avtalen ble stanset etter at NRK avslørte at IT-arbeidere fra Asia og Øst-Europa har hatt tilgang til sensitiv pasientinformasjon i Helse Sør-Øst.

Styret i Sykehuspartner sender sin anbefaling til framtidig løsning i løpet av første halvår 2018, og videre blir saken lagt fram for styret i Helse Sør-Øst RHF. 

- Uansett hvilken modell som velges vil det være helt avgjørende at kravene til informasjonssikkerhet og personvern blir ivaretatt, sier konserndirektør i Helse Sør-Øst RHF, Atle Brynestad i en uttalelse som er lagt på Helse Sør-Østs nettsider.

Emneord: sykehus, Helse
Publisert 4. jan. 2018 10:32 - Sist endra 4. jan. 2018 12:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere