PRESSEBITER

ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95

SOHO til sola
Norge deltager i enestående romprosjekt

OSLO: Det amerikansk-europeiske solobservatoriet Soho ble skutt ut i verdensrommet fra Cape Canaveral i Florida lørdag morgen. Prosjektet koster 6 milliarder kroner og er det største innen solforskning i moderne tid. Norges forskningsråd har støttet SOHO-operasjonen med 15 millioner kroner, mens norsk industri har levert utstyr til prosjektet for 80 millioner kroner.

Astrofysikere ved Universitetet i Oslo deltar sentralt i SOHO.

Adresseavisen

Oslos skjenkepolitikk slår galt

Utvidede skjenketider i Oslo bekymrer voldsforsker, som spør seg om staten skal betale for hodeløs kommunalpolitikk.

De nye signalene som er kommet fram i media, hvor det antydes at skjenketiden igjen utvides i Oslo, er bekymringsverdige. Det vil forverre voldssituasjonen ytterligere, sier 1. amanuensis Leif Petter Olaussen til Klassekampen. Olaussen er tilknyttet Universitetet i Oslo og Politihøyskolen.

Han har i en årrekke forsket på sammenhengen mellom voldskriminalitet og alkohol.

Klassekampen

Ny jobb via Internett

Er du på jakt etter ny jobb, får du full oversikt over ledige stillinger i hele landet på Internett. Det er samarbeidsprosjektet mellom Arbeidsdirektoratet og Senteret for informasjonsteknologi ved Universitetet i Oslo som gjør dette mulig. De ledige stillingene er basert på Arbeidsdirektoratets database og i tillegg «klippes» aktuelle stillingsannonser fra aviser og blader.

http://www.uio.no/cgi-bin/ledige_stillinger

Verdens Gang

Glefser mot rovdyrforsker

FINNSNES: Norges Naturvernforbund reagerer kraftig på måten forsker Ivar Mysterud ved Universitetet i Oslo presenterer regninga for rovviltskadene. Ved å spille på at forbrukerne må blø med opptil fem kroner kiloet på kjøttet, oppnår man at den jevne forbruker kikker i egen lommebok og inntar en rovdyrfiendtlig holdning.

Nordlys


ForrigeInnholdNeste Uniforum 20/95
Publisert 24. jan. 1996 21:14 - Sist endra 1. sep. 2014 13:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere