PRESSEBITER

ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95

PRESSEBITER
Universitetets gallionsfigur.

Mandag gjenvelges Lucy Smith til tre nye år som rektor ved Norges største vitenskapelige institusjon. Før det ønsker hun hovedstadens befolkning velkommen til Universitetets «Åpne dager» hvor myter om nedstøvede forskere skal avlives. (...) Lucy Smith er landets første kvinnelig universitetsrektor og hun møter ingen motkandidater når hun nå velges til tre nye år. Studentene fikk utsatt valget fordi de savnet en handlingsplan for hennes kommende arbeider. Den ligger nå på bordet, men rektor blir rådvill når Arbeiderbladet spør henne hva hun mener et universitet er, eller bør være. ­ Formålet vårt er å forske, undervise og formidle det vi driver med, sier hun og røper ingen vyer i tråd med ordets latinske opprinnelse Universitas. Det betyr helhet, her et fellesskap, et samfunn hvor lærere og studenter søker kunnskap.

Arbeiderbladet

Kostbart å sjekke Einsteins teorier

Det vil koste fire milliarder kroner å få bekreftet om Einsteins teori om gravitasjonsbølger i rommet holder vann. Når NASA-satellitten «Gravity Probe B» skytes opp i 1999, har den et superfølsomt gyroskop om bord. Dette instrumentet kan måle tykkelsen på et hårstrå på femten mils avstand. Gyroskopet alene koster over en milliard kroner å bygge. (...) Professor Rolf Stabell ved Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo betegner eksperimentet som eksklusivt, men fundamentalt. ­ Kostnadene er vanvittige, men for fysikerne er det helt avgjørende å få en fundamental forståelse av gravitasjonskreftenene, sier han.

Aftenposten

Dyreutstopping og rebusløp

Lyst på et innblikk i det lille samfunnet på Blindern som heter Universitetet i Oslo? For første gang på 20 år arrangerer Universitetet åpne dager for alle som er nysgjerrig på hva de over 40 000 studentene og ansatte egentlig driver med. Fra i dag til lørdag ønskes alle som skal bli Blindern-studenter, som har vært Blindern-studenter, som aldri fikk anledning til å bli Blindern-studenter eller som er sjeleglad for at de aldri ble Blindern-studenter innenfor universitetsdørene. Hele byen er med andre ord invitert, og det til aktiviteter for enhver smak, som det heter, men deler av programmet er også spesielt myntet på enkelte grupper

Ullern avis/Akersposten


ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95
Publisert 24. jan. 1996 21:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere