Vivat academia!

ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95

Åpne Dager '95

Ingrid Espelid gratulerte sin TV-makker professor Kaare R. Norum med prisen for god forskningsformidling.

Leve akademiet, sang Kvindelige Studenters Sangforening under åpningssermonien, og åpnet for fire dager med formidling og underholdning ved Universitetet i Oslo.

Onsdag var politikerdagen, torsdag næringslivsdagen, fredag hadde vi storinnrykk fra de videregående skolene, og lørdag var familiedag. Noen arrangementer var mer enn godt besøkt, mens andre ble avlyst på grunn av for dårlig oppslutning. Universitetet har i løpet av fire dager opplevd alle sider ved et gigantarrangement. Studentene la sin årlige festival til samme tid som Åpne Dager, og var med på å skape liv på universitetet langt ut i de sene nattetimer.

STILIG

Åpningssermonien i Gamle festsal i urbygningen var stilfull. Programmet hadde både moderne og tradisjonsbundne innslag. En operasanger kledd ut som vekter sang ut om de ulike innslagene i seremonien som spente fra mannskor til «breakdance».

Ordfører Ann-Marit Sæbønes sa i sin tale at kommunen ønsker åpenheten velkommen. Hun håpet at det ikke blir lenge til neste gang universitetet arrangerer Åpne Dager. Forrige gang var for 20 år siden, i 1975. Sæbønes understrekte også at universitetet, med studenter ansatte og enheter over hele Oslo, er viktig for byens identitet. Hun fremhevet særlig museene i denne sammenhengen.

DEN BESTE FORMIDLEREN

Under seremonien ble universitetets første pris for god forskningsformidling utdelt.

­ Prisvinnerens arbeid vises ikke bare i form av forskningsresultater. Han kan også vise til Norges helsestatistikker, sa statsråd Gudmund Hernes. Inspirert av Oskar-utdelingen spratt han konvelutten og overrakte prisen til professor Kåre R. Norum. Norum uttalte at han bokstavelig talt har bakt forskningen inn i hverdagen til folk. Ingrid Espelid var selvfølgelig til stede i salen.

OVERVELDENDE

Prosjektleder for Åpne Dager, Hanne Aspelund, er imponert over innsatsen fra fagmiljøene og administrasjonen.

­ Det har vært helt overveldende, sier hun, og synes det er vanskelig å fremheve enkeltarrangementer. Likevel trekker hun frem noen arrangementer hun er ekstra fornøyd med.

­ Middelaldersenterets åpne dag på Det Norske Teater fortjener ros for å ha planlagt dagen nøye, og for god markedsføring. Ros skal også museene på Tøyen ha. De laget en allsidig presentasjon av sin virksomhet. Dessverre var ikke besøket så godt som håpet. På Radiumhospitalet hadde de derimot ikke nok stoler til alle som kom.


ForrigeInnholdNeste Uniforum 16/95
Publisert 24. jan. 1996 21:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere