PRESSEBITER

Uniforum 14/95

PRESSEBITER
Milliardbygget som gir 2300 jobb

Tre milliarder kroner har Nytt Rikshospital kostet når det etter planen står ferdig 1. oktober 1998. Det nye sykehuset får 2300 stillingshjemler.

Det nye rikshospitalet skal være regionsykehus for 1,6 millioner innbyggere i Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Videre skal det fungere som universitetssykehus for Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Verdens Gang

Gir lærere startkurs i tegnsprog

Sonja Myhre Holten har ledet hele 51 lærere gjennom det første innføringskurset i tegnsprog ved Universitetet i Oslo.

Et nytt, skolerelatert semesteremne i tegnsprog er under utredning ved Institutt for spesialpedagogikk, og ventes klart fra vårsemesteret - 95.

Lærere må tilegne seg tegnsprog, fordi hørselshemmede barn med dette som sitt førstesprog har fått rett til grunnskoleopplæring på tegnsproget. I tråd med rett og plikt til skolegang, etter nye forskrifter fra i fjor - som trer i kraft i 1997. Tegnsprogsundervisning er ett av tiltakene for å heve lærernes kompetanse.

Aftenposten

Oslo-møte om vannet i Midtøsten

Representanter for Israel, Jordan og Den palestinske selvstyre-administrasjonen avrundet i går et tre dager langt møte i Oslo, der de har drøftet utnyttelsen og fordelingen av de knappe vannressursene i regionen.

UD og Centre of Environmental Studies and Resource Management (Cesar) ved Universitetet i Oslo var vertskap. Partene ble enige om å videreføre Cesar for å utvikle prinsipper for samarbeid om vannspørsmål.

Aftenposten

«Frykt ikke Blindern!»

Antallet prester er doblet på Universitetet i Oslo. Og sier de til ferske studenter: - Frykt ikke!

Fra ilden til asken. Slik har overgangen fra et trygt, hjemlig kristenmiljø til studentlivet vært beskrevet. Studentprest Inger Anne Naterstad er vant med å møte studenter som plutselig skal bo alene, lese Bibel alene og tro alene.

- Jeg ser på dette som sunt. Det er tid for å vurdere de autoriteter man har holdt seg med. For noen er dette smertefullt, for andre er det greit. Som prest er det en svært viktig oppgave å være til stede også når ting går i oppløsning for mennesker, sier studentpresten.

Vårt Land


Uniforum 14/95
Publisert 24. jan. 1996 21:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere