NMBU-direktør om DFØ: — Oppsiktsvekkende om vi skal påtvinges disse løsningene

FRYKTER DYR LØSNING: Fotografiet viser Veterinærbygningen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Foto: Håkon Sparre/NMBU

17 universiteter og høgskoler har beregnet at innføringen av datasystemer fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) vil bli vesentlig dyrere enn hva de har i dag, kommer det fram i en artikkel i Khrono 17. februar.

Det er etter det Khrono kjenner til, uaktuelt for Kunnskapsdepartementet å konkurranseutsette økonomi-systemet som skal leveres til de 17 universitet- og høgskolene (UH17).  

– Jeg synes det vil være oppsiktsvekkende om vi skal påtvinges disse løsningene. Vi har gjort beregninger som viser at det å gå over til DFØ-systemene vil koste oss mer enn enn dagens systemer. Og vi ser ikke helt hva DFØ-løsningene gir av merverdi, sier direktør ved Norges miljø- og bioviteenskapelige universitet (NMBU) Lars Atle Holm til Khrono.

Han er leder i programstyret som UH17 har satt ned i forbindelse med anskaffelsen av nytt lønns- og økonomisystem.

Frykter tvang

Holm forteller til Khrono at han ser med bekymring på problemene hos BOTT, dvs fire universitetene, UiO, UiB, UiT og NTNU, hvor systemet til DFØ er rullet ut.

– Vi ønsker ikke å komme i en tilsvarende situasjon ved å bli tvunget til å velge DFØ-løsningene, sier han.

– Det er viktig å understreke at UH-17 til dels har gjort mye på digitalisering. Mange har nye og moderne systemer innenfor lønns- og økonomifunksjonen som de må gi avkall på dersom vi blir tvinget over på DFØ-løsningen, påpeker Holm.

Direktøren ved NMBU ser i utgangspunktet ikke noe feil med tanken om en overordnet løsning for statsetater.

– Utførelsen i praksis har vært utfordringen. Jeg er redd for en innlåsingseffekt. Alle i sektoren får en stor leverandør og ingen reell valgmulighet. Den er jeg veldig skeptisk til. Da opphører markedskreftene å fungere, og jeg tror helt klart at det er aktører i markedet som kan levere dette like bra som DFØ, sier Holm til Khrono.

 

Publisert 17. feb. 2022 16:28 - Sist endra 17. feb. 2022 16:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere