Elin Lerum Boasson første ikke-svenske medlem i svensk klimapolitisk råd

Portrett av en kvinne

MED I SVENSK KLIMARÅD: UiO-professor Elin Lerum Boasson er første ikke-svenske som er medlem i Det svenske klimapolitiske rådet. 

Foto: Ola Gamst Sæther

- Det er en stor ære å være det første ikke-svenske medlemmet i Det svenske klimapolitiske rådet.  Medlemmene er knallgode akademikere fra mange ulike disipliner, sier Elin Lerum Boasson, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved UiO . 21. april ble hun utnevnt til medlem i rådet, melder UiO på sine nettsider

Det er den svenske regjeringen som utnevner medlemmer til Det svenske klimapolitiske rådet. Elin Lerum Boasson blir et av åtte medlemmer og det første medlemmet siden rådet ble opprettet i 2017, som ikke er svensk.

Med støtte i den svenske klimaloven gir rådet årlig sin vurdering av om svenske myndigheter gjør nok for å gjennomføre svensk klimapolitikk. 21 land har i dag liknende klimapolitiske råd, men Norge er ikke blant dem.

- Hvert år kommer rådet med en rekke anbefalinger om hvordan svensk klimapolitikk bør styrkes. Regjeringen og riksdagen har fulgt opp en rekke av disse anbefalingene, forteller Elin Lerum Boasson.

Emneord: Kllima, SV-.fakultetet
Publisert 21. apr. 2022 15:06 - Sist endra 21. apr. 2022 15:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere