Ekspertgruppe skal vurdere reglene for universitetsakkreditering

OPPRETTER EKSPERTGRUPPE: Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe har oppnevnt en ekspertgruppe som skal se på reglene for universitesakkreditering. (Arkivfoto)
Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig. – De siste tjue åra har universitetslandskapet forandret seg mye, både i Norge og internasjonalt, uten at det har skjedd noen endringer i det norske systemet for akkreditering. Derfor er det på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.
I løpet av 2023 skal Kunnskapsdepartementet legge fram forslag til ny universitets- og høyskolelov, og i den sammenheng er det naturlig å vurdere kriteriene for hva som skal til for å bli – og forbli et universitet. Ekspertgruppens rapport vil derfor være en del av dette lovarbeidet.
Det er Ingvild Marheim Larsen, viserektor for utdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge, som skal lede ekspertgruppen. Universitetet i Oslo er representert med pedagogikkprofessor Peter Maassen og franskprofessor og tidligere prorektor Gro Bjørnerud Mo.
Dette er medlemmene i ekspertgruppen:
- Leder: Ingvild Marheim Larsen, viserektor for utdanning, Universitetet i Sørøst-Norge
- Kathrine Skretting, professor, Høgskolen i Innlandet
- Steinar Kristoffersen, rektor, Høgskolen i Molde
- Vidar Haanes, rektor, MF vitenskapelig høyskole
- Gro Bjørnerud Mo, professor, Universitetet i Oslo
- Peter Maassen, professor, Universitetet i Oslo
- Staffan Edén, professor emeritus, Gøteborgs Universitet
- Madeleine Sjøbrend, akkrediteringskoordinator, Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, tidligere fag- og forskningspolitisk ansvarlig i NSO
Logg inn for å kommentere
Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere