UiB lyser ut granskingsoppdrag om Olsen-saken

En mann med briller står i Stortinget

GRANSKES: Avgått UiB-rektor Dag Rune Olsens avtaler med forretningsmannen Tom Knudsen skal nå granskes eksternt. (Arkivfoto)

Foto: Martin Toft

Oppdraget med å finne ut hva som skjedde da avgått rektor Dag Rune Olsen prøvde å få til en avtale om praksisplasser for studenter gjennom et selskap etablert av forretningsmannen Tom Knudsen, lyses nå ut eksternt. Det ble bestemt på et styremøte ved Universitetet i Bergen i går, skriver UiB i en pressemelding.

Det var i høst BT avslørte at Dag Rune Olsen og forretningsmannen Tom Knudsen hadde hatt samtaler om en avtale som ville føre til at UiB skulle kunne kjøpe et selskap for etablering av praksisplasser for studenter fra Tom Knudsen for 20 millioner kroner. Samtidig ville Tom Knudsen bli engasjert i en midlertidig stilling ved UiB med en årslønn på rundt en million. 

Avtalen ble stoppet både av universitetsadministrasjonen og Kunnskapsdepartementet.  Så langt har avtalen kostet UIB rundt en halv million til utgifter Tom Knudsen og hans folk har hatt i forbindelse med forhandlingene om en mulig avtale. Også den delen av avtalen skal gås gjennom av den eksterne granskingen. Universitetsdirektør Robert Rastad lover at den ferdige rapporten skal bli offentlig straks den er klar i løpet av mars. 

Emneord: Etikk, Universitetspolitikk, Innovasjon
Publisert 8. jan. 2021 14:10 - Sist endra 8. jan. 2021 14:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere